Πολιτευτής ΝΔ Π.Ε. Ευρυτανίας - Πλαστική Χειρουργός

Είσοδος στην ενεργό πολιτική

Πολιτική Θωμαΐς Οικονόμου

Με την ενεργό πολιτική δεν είχα ασχοληθεί ποτέ μέχρι τώρα. Πριν ένα χρόνο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δρομολόγησε την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της παράταξης μέσα από το Μητρώο Στελεχών. Όπως έχει δηλώσει κατά καιρούς ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος, θέλησε να ανοίξει τις πόρτες σε νέα πρόσωπα που να παρουσιάζουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: να έχουν μια ζωή πριν την πολιτική. Μια επαγγελματική διαδρομή η οποία να τους κάνει, με το δικό τους τρόπο, να ξεχωρίζουν είτε στον επαγγελματικό τους χώρο είτε στις τοπικές τους κοινωνίες. Θέλησε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των κομμάτων και της κοινωνίας, εντάσσοντας στο κόμμα της Ν.Δ. ανθρώπους από την ίδια την κοινωνία. Θέλησε να εντάξει ανθρώπους με επιθυμία να προσφέρουν, που όμως δεν είχαν τον τρόπο να το κάνουν.

Ένα από αυτά τα πρόσωπα ήμουν και εγώ…

Μητρώο Υποψηφίων Στελεχών

Η διαδικασία περιελάμβανε την κατάθεση ενός πληρέστατου και λεπτομερούς βιογραφικού, σε συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα του Μητρώου Στελεχών, μαζί με όλες τις ζητούμενες συνοδευτικές πληροφορίες.

Ακολούθησε μία εντυπωσιακά αθόρυβη, ανεπηρέαστη και απολύτως αξιοκρατική διαδικασία αξιολόγησης που τελεσφόρησε με την συνάντηση των επιλεγέντων νέων Πολιτικών Στελεχών, μεταξύ αυτών και εγώ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μητρώο Υποψηφίων Στελεχών

Τα κίνητρά μου για να ασχοληθώ με την πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ένταξή μου στην ενεργό πολιτική έχει ανιδιοτελή και αγαθά κίνητρα.

Είναι η ανάγκη που νιώθουμε πολλοί από εμάς, να βοηθήσουμε τον τόπο μας που παραπαίει μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης και της αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής.

Είναι η επιθυμία μου μέσα από το κόμμα της Ν.Δ. που με εκφράζει πολιτικά και ιδεολογικά και στο οποίο ανήκω αταλάντευτα από τα φοιτητικά μου χρόνια μέχρι σήμερα, να συμβάλω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.

Είναι η επιθυμία μου να συστρατευθώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν νεωτεριστή, σύγχρονο και ειλικρινή πολιτικό, που με τον ξεκάθαρο λόγο του με έπεισε και τον εμπιστεύτηκα.

Ευρυτανία

Η Ευρυτανία είναι ο τόπος καταγωγής μου. Στα Λεπιανά γεννήθηκε ο πατέρας μου Γεώργιος και ο παππούς μου Κωνσταντίνος Οικονόμου. Η γιαγιά μου Αθηνά Οικονόμου, το γένος Νταβαρίνου, γεννήθηκε στα Τοπόλιανα, ο δε παππούς μου Δημήτρης Αγγελάκης, πατέρας της μητέρας μου, γεννήθηκε στη Γρανίτσα Ευρυτανίας.

Η Ευρυτανία αποτελεί για μένα, από τα παιδικά μου ήδη χρόνια, έναν παράδεισο ξεγνοιασιάς, ηρεμίας και γαλήνης. Το σπίτι μας στο Καρπενήσι, είναι εδώ και πολλά χρόνια το καταφύγιο ξεκούρασης και στοχασμού για όλη μου την οικογένεια και ο αγαπημένος τόπος συνάντησης συγγενών και φίλων.

Επιθυμώ να δραστηριοποιηθώ πολιτικά στον τόπο καταγωγής μου την Ευρυτανία.

Το μοναδικό μου κίνητρο είναι η μεγάλη μου αγάπη για τον τόπο αυτό και η επιθυμία μου να βοηθήσω έναν πανέμορφο νομό που έχει πληγεί σοβαρότατα από την οικονομική κρίση, να ορθοποδήσει.

Θα μιλήσω με τους πολίτες της Ευρυτανίας, για να με γνωρίσουν, να συζητήσουμε τα προβλήματά τους, να τους εξηγήσω τις θέσεις και το πρόγραμμα της Ν.Δ. και να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους.

Επιθυμώ να συμμετέχω στην επόμενη εκλογική διαδικασία, κατά την κρίση και την απόφαση του προέδρου της Ν.Δ.

Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας
Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας