Ο Γεώργιος Οικονόμου γεννήθηκε στα Λεπιανά Ευρυτανίας το 1927. Πατέρας του ήταν ο δημοδιδάσκαλος Κωνσταντίνος Οικονόμου από τα Λεπιανά και μητέρα του η Αθηνά το γένος Νταβαρίνου από τα Τοπόλιανα Ευρυτανίας. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και άσκησε τη δικηγορία για περισσότερο από 40 χρόνια. Ήδη έχει συνταξιοδοτηθεί.
Εκτός από την επαγγελματική του δραστηριότητα ο Γ. Οικονόμου ανέπτυξε και πλούσια κοινωνική και πατριωτική δράση με επίκεντρο την αγαπημένη του Ευρυτανία.
Το 1955 υπήρξε πρωτεργάτης της ιδρύσεως του συλλόγου Απεραντίων ¨Οι Άγιοι Ανάργυροι¨, με έδρα την Αθήνα. Εξελέγη Γενικός Γραμματέας και παρέμεινε για αρκετά χρόνια, με θητεία πολύ αξιόλογη σε κοινωνική δραστηριότητα. Ο Σύλλογος λειτουργεί ακόμη και εκδίδει το περιοδικό ¨Απεραντιακά¨.
Το 1961 εξελέγη Γενικός Γραμματέας του Σωματείου ¨Πανευρυτανική Ένωση¨ θέση την οποία υπηρέτησε για 15 χρόνια. Το Σωματείο ανέπτυξε αξιοσημείωτη κοινωνική προσφορά και δράση, στηρίζοντας με πολλούς τρόπους τα σχολεία της Ευρυτανίας, παρέχοντας βοήθεια σε σεισμοπαθείς, πληγέντες από κατολισθήσεις, μεριμνώντας για περίθαλψη Ευρυτάνων ασθενών σε νοσοκομεία της Αθήνας και πολλά άλλα.
Στις 10ετίες του 1980 και 1990 εξελέγη πολλές φορές και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ¨Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών¨ στο οποίο προσέφερε πολλές νομικές υπηρεσίες.
Συμμετείχε στα Δ.Σ. και άλλων Πατριωτικών Σωματείων με χαρακτηριστικότερη την τριετή θητεία του ως αντιπρόεδρος στην ¨Ομοσπονδία Ρουμελιωτών Ελλάδος (Ο.Ρ.Ε.).
Το 2002 εξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου ¨Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσειακό Κέντρο Ευρυτανίας ο Εύρυτος¨, με έδρα την Αθήνα, θέση την οποία κατείχε μέχρι το 2015 και έκτοτε αναγορεύθηκε Επίτιμος ισόβιος Πρόεδρος. Το Σωματείο είχε σκοπό την ίδρυση Μουσείου της Ευρυτανίας, για να συγκεντρωθούν και να εκτεθούν εκεί, τα διάσπαρτα σε άλλα Μουσεία του κράτους ή σε χέρια ιδιωτών, αρχαιολογικά ευρήματα, καθώς και μνημεία λαογραφικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και διάφορα έργα Ευρυτάνων καλλιτεχνών. Μετά από πολυετείς επίπονες προσπάθειες παραχωρήθηκε και ανακαινίσθηκε ο χώρος στέγασης του Μουσείου, το κτίριο του Δασαρχείου Καρπενησίου. Με τη συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, το όραμα του πατέρα μου για να τη δημιουργία ενός “Μουσειακού Κέντρου” Ευρυτανίας επιτέλους υλοποιήθηκε μετά από 20 χρόνια. Στις 29 Απριλίου 2019, Δευτέρα του Πάσχα πραγματοποιήθηκαν στο Καρπενήσι τα εγκαίνια του επονομασθέντος “Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας” (ΚΙΠΕ).