Πλαστική Χειρουργός - Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Νομού Ευρυτανίας

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Αγράφων

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Αγράφων 1
Στο Δημαρχείο Αγράφων, στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας, με τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Μπαμπαλή Θεόδωρο
Επίσκεψη στο Δημαρχείο Αγράφων
Στο Δημαρχείο Αγράφων με τον Δήμαρχο κ. Μπαμπαλή Θεόδωρο και τους Αντιδημάρχους κ. Παπαθανάση Γρηγόριο και κ. Τελώνη Λεωνίδα

Στις 23/2/2018 επισκέφτηκα το Δημαρχείο Αγράφων στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας. Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Δήμαρχο κ. Μπαμπαλή Θεόδωρο και τους Αντιδημάρχους κ.κ. Παπαθανάση Γρηγόριο και Τελώνη Λεωνίδα, όπου ενημερώθηκα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος.

Διαπίστωσα ότι έχουν μεν γίνει αρκετά αναπτυξιακά έργα τα τελευταία χρόνια, με τη συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά δυστυχώς οι ελλείψεις είναι ακόμη πολλές και ουσιαστικές. Το οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα στο βόρειο κομμάτι του νομού είναι σχεδόν άβατο προς τους όμορους νομούς, με αποτέλεσμα την πλήρη απομόνωση όλων των απομακρυσμένων χωριών. Οι υπηρεσίες του Δήμου υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων σε ανθρώπινο εξειδικευμένο δυναμικό, μηχανήματα και απορριμματοφόρα οχήματα. Τα προβλήματα οξύνονται τους χειμερινούς μήνες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, της χιονόπτωσης και των κατολισθήσεων Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που εδρεύει στο Καρπενήσι και διαθέτει πολύ λίγα οχήματα, δεν μπορεί να καλύψει της ανάγκες δασοπυρόσβεσης με ενδεχόμενες τραγικές συνέπειες σε περίπτωση μεγάλης πυρκαγιάς.

Στον τομέα της υγείας τα προβλήματα είναι ακόμη τραγικότερα. Τα πέντε Αγροτικά Ιατρεία και το ένα και μοναδικό Κέντρο Υγείας υπολειτουργούν, λόγω ελλείψεως γιατρών, νοσηλευτών και ιατρικών μηχανημάτων. Τα επείγοντα περιστατικά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν και η μεταφορά των ασθενών σε νοσοκομεία είναι σχεδόν αδύνατη, λόγω του δύσβατου του οδικού δικτύου, έλλειψης ασθενοφόρων και έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων.

Ο πανέμορφος Δήμος Αγράφων, μία από τις ωραιότερες και γραφικότερες περιοχές της Ελλάδος, βρίσκεται σε μαρασμό και στα μάτια του επισκέπτη φαντάζει σαν μια εγκαταλειμμένη πολιτεία. Οι συνέπειες στον τουρισμό, την εστίαση και την οικονομική ζωή του τόπου, ανυπολόγιστες. Ο Δήμος Αγράφων με τα 32 πανέμορφα χωριουδάκια του, αργοπεθαίνει…

Θωμαΐς Γ. Οικονόμου
Πλαστικός Χειρουργός
Πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ