Πλαστική Χειρουργός - Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Νομού Ευρυτανίας

Επίσκεψη στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας

Στις 9/4/2018 είχα την χαρά να επισκεφτώ στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο.

Το Μουσείο ιδρύθηκε και εγκαινιάστηκε το 1991 από τον Σύνδεσμο Μεγαλοχωριτών “Η Αγία Παρασκευή”. Σκοπό είχε την διάσωση, την μελέτη, την προβολή, την γνώση των αξιών, των παραδόσεων, του λαϊκού βίου και της ιστορικής πορείας των Μεγαλοχωριτών. Το 2010 έγινε η ανακαίνιση των δύο κτιρίων του Μουσείου, από εξειδικευμένη μουσειολογική ομάδα και σήμερα αποτελεί ένα σύγχρονο Μουσείο που κοσμεί την Ευρυτανία.

Τα εκθέματα προέρχονται από δωρεές Μεγαλοχωριτών αλλά και φίλων του Μεγάλου Χωριού. Εξαιρετικά αντικείμενα λαϊκής τέχνης, παραδοσιακές φορεσιές, εκκλησιαστικά κειμήλια, αξιόλογα ιστορικά συγγράμματα, μοναδικά υφαντά και πολλά άλλα, κερδίζουν τον θαυμασμό του επισκέπτη.
Την οικονομική στήριξη της ανακαίνισης του Μουσείου προσέφεραν επιφανείς Ευρυτάνες πατριώτες στους οποίους οφείλουμε τιμή και ευγνωμοσύνη:

Ο Φίλιππος και η Μαίρη Καλλιάνη, η Ελένη Πουρνάρα-Καρκαζή και ο Νίκος Δ. Πουρνάρας. Διαχρονικά έχουν συμβάλει επίσης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευρυτανίας (επι Νομαρχίας Κώστα Κοντογιώργου) και αρκετοί άλλοι πατριώτες. Σημαντική ήταν η συμβολή του Τάσου Κοντομέρκου στην ίδρυση, την δημιουργία και την ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου.

Συγχαρητήρια σε όλους. Πρόκειται για ένα μοναδικό Μουσείο !!!

 

Με την Πρόεδρο του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Μεγάλου Χωριού Ευρυτανίας κα Μαίρη Καλλιάνη. Μπροστά στο μεγάλο ρολόι, στην είσοδο του Μουσείου, δώρο των Μεγαλοχωριτών της Κωνσταντινούπολης, που εγκαταστάθηκε το 1929 μαζί με τον μηχανισμό του, στην πλατεία του χωριού.
Με την Πρόεδρο του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Μεγάλου Χωριού Ευρυτανίας κα Μαίρη Καλλιάνη. Μπροστά στην αναπαράσταση του εσωτερικού ενός μεγαλοχωρίτικου σπιτιού και στην προθήκη με τις εκπληκτικές υφαντές κουρτίνες.
Με την Πρόεδρο του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Μεγάλου Χωριού Ευρυτανίας κα Μαίρη Καλλιάνη. Μπροστά στην αναπαράσταση του εσωτερικού ενός μεγαλοχωρίτικου σπιτιού όπου δεσπόζει ο αργαλειός.
Με τον πατέρα μου Γεώργιο Οικονόμου και τον Πρόεδρο του Μεγάλου Χωριού κ. Κώστα Μαντζιούτα. Μπροστά στην προθήκη με ένα εκπληκτικό επιτοίχιο υφαντό, σε απίθανα σχέδια και χρώματα.