Πλαστική Χειρουργός - Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Νομού Ευρυτανίας

Παναγία Προυσιώτισσα – Χρόνια Πολλά!

Η Παναγία η Προυσιώτισσα ή “Παναγιά της Ρούμελης”, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23/8. Πρόκειται για τον εορτασμό της Ανάληψης της Παναγίας στους ουρανούς, εννέα μέρες μετά την Κοίμησή της. Την παραμονή το βράδυ, 22/8 τελείται Δοξολογία στο ομώνυμο μοναστήρι και περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Προυσιώτισσας.

Στις 22/8/2018, στις 22.30, ξεκίνησε η λιτάνευση της εικόνας, παρουσία εκατοντάδων πιστών από όλη την Ελλάδα και μέσα σε κλίμα μεγάλης κατάνυξης. Πολλοί πιστοί έφτασαν στο Μοναστήρι με τα πόδια, έχοντας διανύσει ακόμη και 10ωρη απόσταση από το Καρπενήσι ή τον Γαύρο, ή άλλα μέρη. Με μεγάλη ευλάβεια ακολουθήσαμε όλοι και στο τέλος, περάσαμε ένας-ένας κάτω από την εικόνα, προσβλέποντας στην χάρη και την ευλογία Της.

Παναγία Προυσιώτισσα - Χρόνια Πολλά 1

Το βράδυ της 22/8/2018 τελέστηκε στο Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με εκκλησιαστική και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και την παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών από όλη την Ελλάδα. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος, με την συμμετοχή του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου και πολλών ιερέων. Παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου.

Παναγία Προυσιώτισσα - Χρόνια Πολλά 2