Πολιτευτής ΝΔ Π.Ε. Ευρυτανίας - Πλαστική Χειρουργός

Στην τελετή εορτασμού των 65 χρόνων λειτουργίας της Α’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

25/10/2022

Στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών παραβρεθήκαμε στη σπουδαία αυτή επετειακή εκδήλωση για τα 65 χρόνια λειτουργίας της πιο παλιάς και ιστορικής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής της χώρας. Παρουσιάστηκε η ιστορία, το έργο και η λειτουργία της Κλινικής και έγινε εκτεταμένη αναφορά στη σημαντική της προσφορά στην εκπαίδευση των ιατρών, την έρευνα και την υγεία της γυναίκας.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης και παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Κεχρής.

Την προσφώνηση της εκδήλωσης έκανε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ενώ χαιρετισμούς απηύθηναν ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Γεράσιμος Σιάσος και οι Ομότιμοι Καθηγητές κ. κ. Αριστείδης Αντσακλής και Δημήτριος Λουτράδης.

Την αντιφώνηση της εκδήλωσης έκανε ο Διευθυντής της Α’ Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο ‘Αλεξάνδρα’ και Καθηγητής κ. Αλέξανδρος Ροδολάκης.

Παραβρέθηκαν επίσης η Διοικήτρια του Νοσοκομείου ‘Αλεξάνδρα’ κα Βάσω Γεννηματά, πολλοί Καθηγητές, καθώς και μεγάλο μέρος της Πανεπιστημιακής κοινότητας και του ιατρικού κόσμου.

65 χρόνια έρευνας, εκπαίδευσης και προσφοράς στη γυναίκα!