Πολιτευτής ΝΔ Π.Ε. Ευρυτανίας - Πλαστική Χειρουργός

Η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ευρυτανίας συνεχίζεται

Θέλω να ευχαριστήσω ολόθερμα την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη στήριξη τους στην Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας της Ευρυτανίας. Μετά από διαδοχικές συζητήσεις μου με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγεία κα Ειρήνη Αγαπηδάκη εγκρίθηκε η ένταξη των έργων συντήρησης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των Περιφερειακών Ιατρείων Προυσού και Κρικέλλου στο Ταμείο Ανάκαμψης. Το αίτημα της αναδόμησης των παραπάνω ιατρείων εκκρεμούσε πολλά χρόνια. Οι εργασίες ξεκινούν σύντομα.

Επίσης η κα Αγαπηδάκη με ενημέρωσε ότι σύντομα πρόκειται να ενισχυθούν οι Κινητές Ομάδες Υγείας του νομού με στόχο την παροχή όχι μόνο υπηρεσιών πρόληψης αλλά και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Ευρυτανίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα παραπάνω μέτρα έρχονται σε συνέχεια της πρόσφατης προκήρυξης από το Υπουργείο Υγείας 4 θέσεων ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ που θα ενισχύσουν το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου. Είναι γνωστό ότι ένα από τα χρόνια αιτήματα του Νοσοκομείου Καρπενησίου είναι η επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης του από γιατρούς και λοιπό προσωπικό.

Η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ευρυτανίας συνεχίζεται.