
Στο Προεδρικό Μέγαρο για τον εορτασμό της Πεντηκοστής επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας
24/7/2024
50 χρόνια Δημοκρατίας !
50 χρόνια Κοινοβουλευτικής πολυφωνίας και ελευθερίας έκφρασης !
50 χρόνια μετά, θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή που έδωσε σάρκα και οστά στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, επούλωσε τις πληγές του διχασμού, και έβαλε την πατρίδα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση !
50 χρόνια μετά, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, με ισχυρή αυτοδύναμη Κυβέρνηση και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με μεταρρυθμίσεις, ενότητα και εθνική αξιοπρέπεια.
50 χρόνια μετά, η Δημοκρατία μας αντέχει, παρά τον λαϊκισμό και τις διχαστικές προσπάθειες της αντιπολίτευσης.
Δυστυχώς η μεγάλη αυτή γιορτή της Δημοκρατίας συμπίπτει με τη θλιβερή επέτειο των 50 χρόνων από την αποτρόπαια τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την κατοχή της.
Όπως ανέφερε χθες και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας η κα Σακελλαροπούλου, «γιορτάζουμε στη Μεταπολίτευση την πιο ομαλή και προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας».