Πλαστική Χειρουργός - Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Νομού Ευρυτανίας

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Απορρήτου

H Θωμαΐς Οικονόμου (σελίδα www.thomaisoikonomou.gr στο εξής χάριν συντομίας «εμείς», «δική μας», «η σελίδα», «ιστότοπος») σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα και για το ενδιαφέρον σας στην εταιρεία μας και το περιεχόμενο που σας παρέχει. Θεωρούμε την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων ιδιαίτερα σημαντική και θέλουμε να αισθάνεστε όμορφα όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας. Παρακάτω σας ενημερώνουμε για τα δεδομένα που επεξεργαζόμαστε και αποθηκεύουμε όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας και πώς χρησιμοποιούμε εμείς τα δεδομένα αυτά. Όσον αφορά τους υπερσυνδέσμους (hyperlinks) που τυχόν περιλαμβάνει, εφόσον αυτοί παρέχονται από τρίτους, δεν εφαρμόζεται η παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, αλλά τυγχάνει εφαρμογής η εκάστοτε πολιτικής προστασίας κάθε ιστότοπου. Με την αποδοχή της παρούσας πολιτικής προστασίας, συμφωνείτε με την συλλογή, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών δεδομένων από την Εταιρεία, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ – GDPR) και τους εξής όρους χρήσης: Παρακαλούμε αφιερώστε τον απαιτούμενο χρόνο και διαβάστε με προσοχή την παρούσα πολιτική προστασίας.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Ο υπεύθυνος επεξεργασίας είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή οποιοσδήποτε άλλος φορέας που μόνος ή από κοινού με άλλους καθορίζει τους στόχους, τις προϋποθέσεις και τον τρόπο της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Για τους σκοπούς της παρούσας πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων ο υπεύθυνος επεξεργασίας είναι:

Θωμαΐς Οικονόμου
Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 82, 11528, Αθήνα
Τηλέφωνο: +30 210 7255985
Fax: 210 7255986
Email: data.privacy@thomaisoikonomou.gr

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων στην εξής διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: data.privacy@thomaisoikonomou.gr, εάν επιθυμείτε να εναντιωθείτε στην συλλογή, την επεξεργασία ή την χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από την σελίδα, σύμφωνα με ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την παρούσα πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων της σελίδας. Σε περίπτωση που εναντιωθείτε στην συλλογή των δεδομένων σας, η υπηρεσία μπορεί να μην είναι πλέον διαθέσιμη σε εσάς. Μετά την άρνησή σας, η μελλοντική ενημέρωσή σας από την αποστολή νέων της ιστοσελίδας μπορεί να μην είναι πλέον διαθέσιμη για τεχνικούς λόγους.

Τα δικαιώματά του χρήστη

Έχετε το δικαίωμα να λάβετε δωρεάν συγκεκριμένη πληροφόρηση για τα στοιχεία που η σελίδα έχει για εσάς αποθηκεύσει. Επιπροσθέτως, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:

  • Δικαίωμα Πρόσβασης – Το δικαίωμα να γνωρίζετε ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε και πώς αυτά επεξεργάζονται
  • Δικαίωμα διόρθωσης των προσωπικών στοιχείων – Το δικαίωμα επικαιροποίησης των προσωπικών στοιχείων στην βάση δεδομένων
  • Δικαίωμα στη λήθη – Το δικαίωμα διαγραφής όλων των προσωπικών στοιχείων
  • Δικαίωμα περιορισμού επεξεργασίας – το δικαίωμα να περιορίσετε την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων
  • Δικαίωμα στην φορητότητα – Το δικαίωμα στην μεταφορά των δεδομένων σε επεξεργάσιμη μορφή
  • Δικαίωμα άρνησης επεξεργασίας – Το δικαίωμα ανάκλησης συγκατάθεσης για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων. Για παράδειγμα όταν επιλέγετε να λαμβάνετε newsletter. Κατά τη συλλογή των προσωπικών σας δεδομένων, θα σας ενημερώνουμε πάντα ποια δεδομένα είναι απαραίτητα σε σχέση με μια συγκεκριμένη υπηρεσία.
  • Το δικαίωμα κατάθεσης προσφυγής στην εποπτεύουσα αρχή – Το δικαίωμα κατάθεσης παραπόνου εναντίον της Εταιρείας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ή όποια άλλη αρχή ορίσει η ελληνική πολιτεία ή οποιαδήποτε εποπτεύουσα αρχή για τα προσωπικά δεδομένα Κράτους Μέλους ΕΕ.

Η εποπτεύουσα αρχή για την Εταιρεία είναι η:
Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600
Fax: +30-210 6475628
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr

Δικαιούστε ακόμη να καταθέσετε το παράπονό στην εποπτεύουσα αρχή του τόπου κατοικίας ή εργασίας . Εάν θέλετε να ασκήσετε τα δικαιώματά, ως αντικείμενο επεξεργασίας, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας, τα οποία αναγράφονται ανωτέρω.

Πότε, γιατί και πώς επεξεργαζόμαστε δεδομένα

Συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε, αποθηκεύουμε και κάποιες φορές μοιραζόμαστε προσωπικά δεδομένα, ώστε να μπορέσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες.

Παρακάτω θα βρείτε ποια δεδομένα χρειαζόμαστε για κάθε περίπτωση και πότε τα μοιραζόμαστε με τρίτους.

Τα προσωπικά δεδομένα είναι πληροφορίες που μπορούν άμεσα ή έμμεσα να οδηγήσουν στην αναγνώριση του προσώπου, όνομα και επώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ημερομηνία γέννησης, στοιχεία τοποθεσίας ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Παρακαλούμε να δίνετε μόνο όσες πληροφορίες είναι αναγκαίες για την παροχή ενημέρωσης.

Για να δώσουμε μια εποπτική εικόνα των λεπτομερειών, χρησιμοποιούμε πίνακες, οι οποίοι επιτρέπουν να σας ενημερώσουμε με ένα διαφανή, κατανοητό και εύκολα προσβάσιμο τρόπο σε απλή και κατανοητή γλώσσα.

Παρακάτω παρουσιάζουμε τα δεδομένα τα οποία συλλέγουμε. Καθώς υπάρχουν δεδομένα διαφορετικών ειδών, τα έχουμε ομαδοποιήσει σε κατηγορίες, ώστε η παρουσίαση να είναι ευκολότερα κατανοητή.

Προσωπικά στοιχεία που συλλέγουμε όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα για να μάθετε τα νέα μας, μόνο ως επισκέπτης, συλλέγουμε τα παρακάτω δεδομένα:

Κατηγορίες Δεδομένων

Επεξήγηση

Δεδομένα συσκευής Ταυτότητα συσκευής. Λειτουργικό σύστημα και έκδοση που τρέχει η συσκευή ή άλλα αναγνωριστικά στοιχεία.
Στοιχεία σύνδεσης Ώρα, ημερομηνία, διάρκεια, επίσκεψης, τόπος προέλευσης του χρήστη, διεύθυνση δικτυακού πρωτοκόλλου (IP Address) και άλλα στοιχεία που αφορούν στο πρωτόκολλο σύνδεσης.

 

Αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται για να ενημερωθούμε για την επίσκεψή στην ιστοσελίδα. Περιορίζουμε την συλλογή δεδομένων στα απολύτως απαραίτητα, έτσι ώστε να πετύχουμε την συμμόρφωση με την αρχή επεξεργασίας δεδομένων, που αφορά στην ελαχιστοποίηση επεξεργασίας των δεδομένων.

Προσωπικά στοιχεία που συλλέγουμε όταν επισκέπτεστε και στέλνετε μήνυμα στη φόρμα επικοινωνίας του ιστότοπου

Αναφέρεται ανωτέρω, ακολουθούμε την αρχή επεξεργασίας των ελαχίστων προσωπικών δεδομένων. Όσο λιγότερη πληροφορία, τόσο το καλύτερο. Όλα τα δεδομένα που συλλέγονται, επεξεργάζονται αποκλειστικά για σκοπούς που είναι ορισμένοι. Εάν δεν επισκέπτεστε απλώς την ιστοσελίδα, αλλά έχετε αποστείλει μήνυμα στη φόρμα επικοινωνίας του ιστότοπου, συλλέγουμε τα εξής προσωπικά δεδομένα:

Κατηγορίες Δεδομένων

Επεξήγηση

Δεδομένα συσκευής Ταυτότητα συσκευής. Λειτουργικό σύστημα και έκδοση που τρέχει η συσκευή ή άλλα αναγνωριστικά στοιχεία.
Στοιχεία σύνδεσης Ώρα, ημερομηνία, διάρκεια, επίσκεψης, τόπος προέλευσης του χρήστη, διεύθυνση δικτυακού πρωτοκόλλου (IP Address) και άλλα στοιχεία που αφορούν στο πρωτόκολλο σύνδεσης.
Στοιχεία επικοινωνίας Όνομα, επίθετο και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).
Λοιπές πληροφορίες Δεδομένα που παρέχετε με την βούλησή σας όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα ή δεδομένα από πηγές δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης)

 

Στην περίπτωση που παρέχετε προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό τρίτου, πρέπει να έχετε λάβει τη συναίνεση του τρίτου πριν την γνωστοποίηση των δεδομένων του σε εμάς. Στην περίπτωση αυτή, πριν τα πρόσωπα αυτά παρέχουν σε εσάς την ανωτέρω συναίνεση, οφείλετε να ενημερώσετε για την παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Προσωπικά στοιχεία που συλλέγουμε όταν επισκέπτεστε και κάνετε εγγραφή στο newsletter

Για να επωφεληθείτε από της ενημέρωσης που σας προσφέρουμε, μπορείτε να γραφτείτε στην λίστα του newsletter του ιστότοπου. Τα πεδία που είναι απαραίτητα για την επεξεργασία της ενημέρωσης που θα σας στείλουμε, έχουν σημανθεί ως υποχρεωτικά. Χωρίς την συμπλήρωση των υποχρεωτικών πεδίων καθίσταται αδύνατη η ολοκλήρωση της καταχώρησης για ενημέρωση. Όλες οι λοιπές πληροφορίες που δεν έχουν σημανθεί ως υποχρεωτικές, παραμένουν προαιρετικές. Εάν μας παρέχετε με την θέλησή σας πληροφορίες, μας βοηθάτε να βελτιώσουμε την υπηρεσία που σας παρέχουμε. Παρόλα ταύτα, η παράλειψη της συμπλήρωσης των συγκεκριμένων πληροφοριών δεν θα έχει δραστική επιρροή σε εσάς. Ο βαθμός που θα σας επηρεάσει σχετίζεται με τις πληροφορίες που θα παρέχετε. Οι βασικές πληροφορίες είναι οι ακόλουθες:

 

Κατηγορίες Δεδομένων

Επεξήγηση

Στοιχεία επικοινωνίας υποχρεωτικά Όνομα, επίθετο και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).
Στοιχεία επικοινωνίας προαιρετικά Τηλέφωνο, Ταχυδρομική διεύθυνση.

 

Σκοποί επεξεργασίας και νομική βάση αυτών

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει ανωτέρω, συλλέγουμε μόνο προσωπικά δεδομένα, όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο και ο σκοπός είναι νόμιμος και έχει προηγουμένως προσδιοριστεί. Οι πληροφορίες (σε αγκύλες) είναι η νομική βάση στην οποία στηρίζουμε τις σχετικές διαδικασίες. Παρακάτω θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τους σκοπούς επεξεργασίας και την νομική βάση:

Ασφάλεια και προστασία Θέλουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Δυστυχώς, δεν είναι κάθε επισκέπτης το ίδιο φιλικός με εσάς. Για τον λόγο αυτό και με στόχο την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, πρέπει να συλλέγουμε τα προσωπικά δεδομένα που μας βοηθούν να διακρίνουμε πιθανές απειλές και να αποφύγουμε με τον τρόπο αυτό πιθανούς κινδύνους. Θεωρούμε ακόμη ότι σας έχουμε ενημερώσει για την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων και ότι αυτή έχει καταστεί διαθέσιμη σε εσάς.

Κατηγορίες προσωπικών δεδομένων:

Στοιχεία σύνδεσης

Νομική Βάση:

Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα (εκπλήρωση νόμιμης υποχρέωσης) και για την προστασία των συμφερόντων της εταιρείας μας (νόμιμο συμφέρον).

 

Περαιτέρω επεξεργασία για την προστασία νόμιμων συμφερόντων

Επιπροσθέτως, εκτός από τους ανωτέρω λόγους επεξεργασίας, είναι δυνατή η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για την προστασία των νόμιμων συμφερόντων της σελίδας. Για παράδειγμα, αποτελεί νόμιμο λόγο για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων η μεταφορά και επεξεργασία δεδομένων μέσα στον ίδιο όμιλο κοινών συμφερόντων (π.χ. Ιατρείο) για σκοπούς ασφάλειας των πληροφορικών συστημάτων.

Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για την προστασία των νομίμων συμφερόντων μας, στον μέγιστο βαθμό που επιτρέπεται από τα δικαίωμα και τις ελευθερίες σας. Με σκοπό την ευθυγράμμιση των συμφερόντων μας με τα συμφέροντα σας, έχουμε δημιουργήσει και λειτουργούμε σχετικούς μηχανισμούς ελέγχου. Αυτοί οι μηχανισμοί, οι οποίοι περιγράφονται κατωτέρω, υπόκειται σε τετραπλό έλεγχο (4-way test), για να ελέγξουμε σε πρώτο βαθμό την συλλογή των προσωπικών δεδομένων (α. Έλεγχος Προσωπικών Δεδομένων). Στην συνέχεια ελέγχουμε τον σκοπό επεξεργασίας εάν είναι νόμιμος (β. Σκοπός επεξεργασίας) και εάν ο τρόπος συλλογής των δεδομένων είναι συμβατός με τις αρχές επεξεργασίας δεδομένων (γ. Έλεγχος Αναγκαιότητας) και τέλος η στάθμιση συμφερόντων (δ. Έλεγχος της στάθμισης συμφερόντων). Μόνο εάν μπορούμε να θεωρήσουμε λογικά και να είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από κάθε κίνδυνο, θα τα επεξεργαστούμε βάσει των νομίμων συμφερόντων της εταιρείας μας. Αυτές οι διαδικασίες περιλαμβάνουν:

 

Στοιχεία μέτρησης Με στόχο να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας, συλλέγουμε διαφορετικά δεδομένα μετρήσεων, τα οποία όμως δεν μπορούν να συνδεθούν με εσάς ή ένα συγκεκριμένο προφίλ. Αυτό βελτιστοποιεί την απόδοση του ιστότοπου μας.

.

Πιθανή συγχώνευση ή εξαγορά, αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Εταιρείας Θα θέλαμε ακόμη να σας ενημερώσουμε ότι σε περίπτωση συγχώνευσης ή εξαγοράς από άλλο Οργανισμό, θα μοιραστούμε πληροφορίες με αυτή την εταιρεία. Βεβαίως, θα απαιτήσουμε από την εταιρεία να συμμορφωθεί με την δική μας πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Λοιπές πληροφορίες Δεδομένα που παρέχετε με την βούλησή σας όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα, ή δεδομένα από πηγές, δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (social media ή δημόσια ή μη προσβάσιμες βάσεις δεδομένων (π.χ. ταυτότητα του χρήστη σε αυτή ή σε άλλες πλατφόρμες).
Ποιοτικός Έλεγχος Για να προσφέρουμε πάντοτε καλύτερες υπηρεσίες, προσπαθούμε συνεχώς να αξιολογούμε τις επιτυχίες μας ή τις πιθανές αιτίες αποτυχημένων τεχνικών προώθησης ενημέρωσης. Για τον σκοπό αυτό, αναλύουμε, για παράδειγμα, εάν ανοίγονται τα απεσταλμένα newsletters και εάν τα περιεχόμενα επιλέγονται.

 

Πότε διαγράφουμε τα στοιχεία σας

Γενικά διαγράφουμε τα δεδομένα αφού έχει ολοκληρωθεί ο σκοπός για τον οποίο τα συλλέξαμε. Οι ακριβείς κανόνες διαγραφής περιγράφονται στους ορισμούς των εννοιών της περιοδικής διαγραφής. Διαφορετικοί κανόνες εφαρμόζονται ανάλογα με τον σκοπό της επεξεργασίας. Για κάθε κατηγορία που αναφέρεται στους ορισμούς της περιοδικής διαγραφής έχουμε ορίσει διαφορετικές περιόδους διαγραφής. Στα δεδομένα που συλλέγονται σημειώνεται και η χρονική περίοδος διαγραφής που εφαρμόζεται. Όταν η περίοδος αποθήκευσης παρέλθει, τα δεδομένα διαγράφονται ανάλογα.

Διαγράφουμε τα προσωπικά σας δεδομένα κατόπιν δική σας επιθυμίας.

Με ποιον μοιραζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα

Παρακάτω παρουσιάζονται πληροφορίες σχετικά με το πότε σε ποιους και υπό ποιες προϋποθέσεις μεταφέρουμε δεδομένα. Επιπλέον σας ενημερώνουμε με διαφάνεια για τις χώρες που τυχόν μεταφέρονται τα δεδομένα.

Τρίτοι με δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα

Δεν θα μεταβιβάσουμε ποτέ τα δεδομένα σας σε τρίτα μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. Παρόλα ταύτα, για να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, αγοράζουμε με την σειρά μας υπηρεσίες από συγκεκριμένους τρίτους παρόχους υπηρεσιών, στους οποίους δίνουμε αυστηρή και περιορισμένη πρόσβαση σε ορισμένα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, πριν μεταβιβάσουμε οποιοδήποτε στοιχείο σε εταιρεία με την οποία συνεργαζόμαστε, ελέγχουμε κάθε ανεξάρτητη εταιρεία. Όλοι οι αποδέκτες των δεδομένων πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων και να αποδεικνύουν το επίπεδο ασφαλείας που παρέχουν με επαρκή στοιχεία.

Στον παρακάτω πίνακα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με ένα διαφανή και κατανοητό τρόπο, για όλους τους αποδέκτες των δεδομένων και τους λόγους που τους μεταδίδουμε τα δεδομένα αυτά.

Αποδέκτης Δεδομένων

Σκοπός

Εξωτερικός πάροχος υπηρεσίας Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει ανωτέρω, δεν μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας μόνο με εταιρείες του ομίλου μας, αλλά και με τρίτους εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών. Για την υποστήριξη των λειτουργιών της επιχείρησής μας για την βελτιστοποίηση των εκστρατειών προώθησης προϊόντων (marketing campaigns), αλλά και για την παροχή προσωποποιημένης διαφήμισης, εφαρμογών και υποδομών πληροφορικής και για άλλες λειτουργίες της επιχείρησης, όπως η ταυτοποίηση και επίλυση δυσλειτουργιών.
Κρατικές και δικαστικές αρχές  

Δυστυχώς, είναι δυνατόν μερικοί από τους πελάτες μας και του παρόχους υπηρεσιών να μην συμπεριφέρονται δίκαια και να προσπαθήσουν να μας βλάψουν. Στις περιπτώσεις αυτές δεν είμαστε υποχρεωμένοι να παραδίδουμε προσωπικά δεδομένα, ένεκα νομικών περιορισμών και είναι φυσικά προς το συμφέρον μας να αποφύγουμε μια τέτοια ζημία και να πραγματώνουμε τα δικαιώματά μας και να απορρίπτουμε αβάσιμες αξιώσεις.

 

Σε ποιες χώρες επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα

Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα κυρίως μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και στον Ενιαίο Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ). Παρόλα ταύτα, κάποιοι από παρόχους υπηρεσιών με οποίους συνεργαζόμαστε εδρεύουν εκτός ΕΕ και του ΕΟΧ.

Ο ΓΚΠΔ – GDPR έχει υψηλές απαιτήσεις για την μεταφορά προσωπικών δεδομένων σε τρίτες χώρες. Όλοι οι παραλήπτες των δεδομένων πρέπει να λάβουν υπόψη τις απαιτήσεις αυτές. Πριν την μεταφορά δεδομένων σε έναν πάροχο υπηρεσιών σε τρίτες χώρες, αξιολογούμε πρώτα τον πάροχο αυτό για το επίπεδο προστασίας των δεδομένων που προσφέρει. Μόνο εάν μπορούν να αποδείξουν ένα επαρκές επίπεδο προστασίας των προσωπικών δεδομένων μπορούν να περάσουν στην τελική λίστα για να επιλεχθούν ως πάροχοι υπηρεσιών.

Ανεξάρτητα εάν οι πάροχοι υπηρεσιών βρίσκονται εγκατεστημένοι στην ΕΕ/ΕΟΧ ή σε τρίτες χώρες, κάθε πάροχος υπηρεσίας πρέπει να υπογράψει συμφωνία επεξεργασίας δεδομένων με εμάς. Οι πάροχοι υπηρεσιών εκτός ΕΕ και του ΕΟΧ πρέπει να ικανοποιήσουν πρόσθετα κριτήρια. Σύμφωνα με το άρθρο 44 επ. του ΓΚΠΔ, προσωπικά δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν σε φορείς παροχής υπηρεσιών επεξεργασίας δεδομένων, εφόσον τηρούν τα παρακάτω κριτήρια:

  • Η επιτροπή έχει αποφασίσει ότι τέτοιες τρίτες χώρες παρέχουν ένα επαρκές επίπεδο προστασίας (πχ Ισραήλ ή Καναδάς)
  • Τυποποιημένοι όροι προστασίας δεδομένων έχουν υιοθετηθεί:
  • Αυτοί είναι συμβατικοί όροι αναγκαστικού δικαίου, οι οποίοι δεν μπορούν να τροποποιηθούν από τα συμβαλλόμενα μέρη και με τους οποίους αναλαμβάνουν την υποχρέωση να παρέχουν ένα επαρκές επίπεδο προστασίας δεδομένων.
  • Πιστοποιημένος μηχανισμός εξασφάλισης:
  • Σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες, εταιρείες μπορούν να πιστοποιηθούν σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια. Μία από αυτές τις πιστοποιήσεις είναι η ασπίδα προστασίας δεδομένων μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ (EU-US Privacy Shield Agreement).

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε πιστοποιημένες εταιρείες:
https://www.privacyshield.gov/welcome
Θα μεταβιβάσουμε δεδομένα μόνο σε παρόχους υπηρεσιών που πληρούν τουλάχιστον ένα από τα ανωτέρω κριτήρια. Η τρίτη χώρα που συνήθως μεταβιβάζουμε δεδομένα είναι οι ΗΠΑ.

Πολιτική για τα Cookies

Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ την πολιτική για τα cookies

Δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας πολιτικής

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιήσουμε την παρούσα δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων, ώστε να συμμορφώνεται με τις εκάστοτε νομικές ή κανονιστικές υποχρεώσεις. Θα σας ενημερώνουμε για κάθε σημαντική αλλαγή ή για αλλαγές στον σκοπό επεξεργασίας ή για την ένταξη νέων σκοπών επεξεργασίας στην παρούσα πολιτική.

Τελικές διατάξεις

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι σημαντική για εμάς. Θα κάνουμε τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των δεδομένων. Παρακαλούμε να μην ξεχνάτε ότι είστε ο ιδιοκτήτες των δεδομένων. Όσο λιγότερες πληροφορίες παρέχετε, τόσο περισσότερο έλεγχο έχετε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να περιηγηθείτε ανώνυμα και δεν επιθυμείτε η συμπεριφορά στην διάρκεια περιήγησης να αξιολογείται από ανεξάρτητους τρίτους από εμάς και συνεργάτες , πρέπει να κάνετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις στον περιηγητή . Όσο αμελείτε να κάνετε αυτές τις ρυθμίσεις, πολλοί θα συλλέγουν πληροφορίες που παρέχετε. Παρότι δεν είναι συχνό φαινόμενο η εξακρίβωση ταυτότητας κάθε χρήστη, προτείνουμε να περιηγείστε σε «κρυφή λειτουργία» στον Google Chrome ή σε «προσωπική λειτουργία» στον Firefox.