Πολιτευτής ΝΔ Π.Ε. Ευρυτανίας - Πλαστική Χειρουργός

Βιογραφικό

Θωμαΐς Γ. Οικονόμου

Πλαστική Χειρουργός

Βουλευτής ΝΔ

Π.Ε. Ευρυτανίας

Γεννήθηκα στην Αθήνα, με καταγωγή από την Ευρυτανία. Αποφοίτησα από το Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού της Αθήνας το 1978. Σπούδασα Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1978-1984).

Ειδικεύτηκα στη Γενική Χειρουργική στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο (1985-1987). Εκτέλεσα την υπηρεσία υπαίθρου, ως αγροτική ιατρός στην ορεινή Κορινθία (1987-1988) και στη συνέχεια εργάστηκα ως βοηθός Χειρουργικής Κλινικής στο Θεραπευτήριο ¨ΥΓΕΙΑ¨ (1988-1990). Ακολούθησα ερευνητική εκπαίδευση (research fellow) στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά (1990-1992). Εργάστηκα επί τετραετία ως ειδικευόμενη ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών από όπου έλαβα την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής το 1997. Παράλληλα εκπονούσα την Πειραματική Διδακτορική μου Διατριβή στο Πειραματικό Χειρουργικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Την ολοκλήρωσα και αναγορεύθηκα Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1994. Μετεκπαιδεύτηκα στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά (clinical fellow) με εξειδίκευση στη Μικροχειρουργική, με υποτροφία του Ιδρύματος ¨Α. Ωνάσης¨ (1997). Έλαβα το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πλαστικής Χειρουργικής (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery / EBOPRAS) το 1998.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου εργάσθηκα επί δεκαετία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ως Επιμελήτρια Πλαστικής Χειρουργικής, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (1999-2009). Από το 2009 μέχρι σήμερα εργάζομαι ως ελεύθερη επαγγελματίας στον ιδιωτικό τομέα, συνεργαζόμενη με την Κλινική “Μητέρα” και το Θεραπευτήριο “Ευγενίδειο”. Από το 2010 μέχρι το 2019 συνεργάστηκα και με την Κλινική “Ελευθώ” της Χίου.

Έχω δημοσιεύσει εργασίες σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχω δώσει διαλέξεις σε Ελληνικά και διεθνή Ιατρικά Συνέδρια, καθώς και σε κοινωνικές εκδηλώσεις και έχω προσφέρει διδακτικό και εκπαιδευτικό έργο. Είμαι μέλος πολλών Ελληνικών και διεθνών Ιατρικών Εταιρειών, καθώς και αιρετό μέλος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων. Μιλάω άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Είμαι παντρεμένη από το 1987 με τον ιατρό Αλέξανδρο Ροδολάκη, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο, Καθηγητή Γυναικολογικής Ογκολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”. Έχουμε ένα γιό, ειδικευόμενο ιατρό Μαιευτικής – Γυναικολογίας και μία κόρη ειδικευόμενη ιατρό Παιδιατρικής.