Πλαστική Χειρουργός - Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Νομού Ευρυτανίας

Στα εγκαίνια του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας, στο Καρπενήσι.

Το όραμα για τη δημιουργία ενός “Μουσειακού Κέντρου” Ευρυτανίας στο Καρπενήσι, που γεννήθηκε πριν από 20 περίπου χρόνια, επιτέλους υλοποιήθηκε. Με τη συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου 2019, στο Καρπενήσι, τα εγκαίνια του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας (ΚΙΠΕ), με κάθε επισημότητα.

Η τελετή των εγκαινίων έγινε στον ηλιόλουστο προαύλιο χώρο του Μουσείου και ξεκίνησε με Αγιασμό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη, τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κ. Κοντογιώργο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας και βασικό συντελεστή της εκδήλωσης κ. Α. Τασιό και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Κ. Μπακογιάννη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Ν. Σουλιώτης, οι υποψήφιοι Βουλευτές Ευρυτανίας, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Ευρυτανικών Συλλόγων, πολιτευτές και πλήθος κόσμου.
Το ΚΙΠΕ είναι ένα υπερσύγχρονο Μουσειακό Κέντρο που παρουσιάζει με καινοτόμο, διαδραστικό και βιωματικό τρόπο, την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρυτανίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό πέτρινο κτίριο, στο οποίο παλαιότερα στεγαζόταν το Δασαρχείο.

Η ιστορία του ΚΙΠΕ ξεκινάει 20 χρόνια πριν, όταν μια ομάδα εκλεκτών Ευρυτάνων πατριωτών οραματίστηκε τη δημιουργία ενός Μουσείου στην Ευρυτανία, που έλειπε από τον τόπο. Το 2002 ιδρύθηκε το Σωματείο “Εύρυτος” με έδρα την Αθήνα και αποκλειστικό σκοπό την ίδρυση αρχαιολογικού μουσείου στο Καρπενήσι. Με τις μακρόχρονες και άοκνες προσπάθειες των πρωτεργατών του “Εύρυτος”, αρχικά βρέθηκε το κτίριο στέγασης του Μουσείου, το παλαιό κτίριο του Δασαρχείου Καρπενησίου. Ακολούθησαν οι προσπάθειες ανακαίνισης του κτιρίου αυτού και όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διαμόρφωσή του και την προετοιμασία λειτουργίας του, με την πολύτιμη συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.

Οφείλονται συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτού του πολύ σημαντικού επιτεύγματος για την Ευρυτανία, που θα συμβάλει στην ανάδειξη του ιστορικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρυτανίας.

Με τον επίτιμο Πρόεδρο του Σωματείου “Εύρυτος” κ.κ. Γεώργιο ΟΙκονόμου και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Άρη Τασιό.
Με τον επίτιμο Πρόεδρο και τον τωρινό Πρόεδρο του Σωματείου “Εύρυτος” κ. Γεώργιο Οικονόμου και Ηλία Ντζιώρα.
Μεγάλη χαρά και τιμή να ξεναγηθούμε στο Μουσείο, πριν από την τελετή έναρξης, από τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Α. Τασιό και τους Επιμελητές της Έκθεσης.

Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, για την τελετή έναρξης, με τον πατέρα μου, επίτιμο Πρόεδρο του “Εύρυτος” κ. Γεώργιο Οικονόμου.
Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Κ. Μπακογιάννη.